ReVerbs – Özlem Alkiş & Vlaicu Golcea (premiera) – la MNAC

ReVerbs – Özlem Alkiş & Vlaicu Golcea
        – instalatie performativa – 

coregrafie si performance: Özlem Alkiş 
muzica si foto: Vlaicu Golcea
video: Andrei Gâțu
animatie: Mihai Păcurar

Muzeul National de Arta Contemporana
sambata 13 aprilie, intre orele 16-18
in cadrul E-MOTIONAL FESTIVAL

http://www.e-motional.eu

“Perfomance-ul ReVerbs are la bază durate ritmice ale expandării și repetiției unui gest care, prin reluare progresivă, se intensifică și crește acut. În absența muzicii, corpul își creează propria realitate sonoră maleabilă. O realitate care se mulează pe fiecare concomitență a gesturilor, cronomentrîndu-i evoluția.

Un gînd sonor e doar un punct de vedere asupra unei relații care se deschise și se închide succesiv, pentru a-și relua timpul interior al apropierii și îndepărtării. Un cap se apleacă pentru a-și regăsi în capul pereche un punct de echilibru. Apoi capul se ridică și se fixează în propriul corp, ca și cum n-ar fi avut niciodată un capt-de-sprijin lîngă el. Capetele își urmează traseul individual și redevin ceea ce au fost la început: capete singure.

Sunetele se stratifică și își găsesc spații de alternanță în imediatul de pereți, podea și beton.

Performance-ul unește și desparte două corpuri care isi temporalizeaza, fiecare in propriul lui ritm, un spatiu comun de legătură. Spațiul intim crește și iese din cameră. Pătrunde în spații publice, în spații sociale de intervenție, acolo unde realitatea are alt tempo.

Dispozitivele prezenței (sunet, parte din corp, spațiu public) rezonează ca și cum ar fi părți disparate ale unei povești cu rădăcini ritmice diferite. Cînd corpurile nu se mai aud, se aude spațiul dintre ele.”

Mihaela Michailov
This entry was posted in performative arts. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.